Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Pristagare hyllades på fullmäktige

Smahällsbyggnadsnämndens ordförande Malin Thyden Kärrman delar ut ett miljöpris till Roger Bergström från företaget Stora Enso.

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Malin Thydén-Kärrman (S), delar ut årets miljöpris till Roger Bergström, representant för företaget Stora Enso.

I veckan delade Hylte kommun ut årets miljö- kultur- och ungdomsledarpris. Företaget Stor< Enso uppmärksammades för deras satsning på biokomposit, Petter Eriksson för sitt engagemang inom musiken och Emilie Söderberg för sitt engagemang för barn- och ungdomar.


Motivering för årets Miljöpris

Hylte kommuns miljöpris går i år till Stora Ensos biokompisit. Vi vet alla att det inte är hållbart med all plast som tillverkas och används i Sverige och i världen. Att hitta ett alternativ till plast för tillverkare har haft ett stort fokus under flertalet år och vi är stolta att kunna säga att här i Hylte har man lyckats.


Motivering för årets Kulturpris

Petter Eriksson bosatte sig i Unnaryd 2006 och har sedan dess producerat flera album med lokala artister i den nystartade studion "Studio Korpen". Under sommartid har Petter arrangerat "Duo-koserter" i Unnaryds hembygdspark där han genom sitt väletablerade kontaktnät som musiker och producent bjuder in artistvänner med hög kvalité och genremässig bredd. Tillsammans skapar de spännande och intima konsertupplevelser som sätter Unnaryd och Hylte kommun på kartan. Petter är en oerhörd tillgång och resurs för Hyltes kulturliv.


Motivering för årets ungdomsledarpris

Emilie Söderberg är en eldsjäl med ett stort engagemang för barn och ungdomsverksamheten som föreningen Långaryd & Landeryd i samverkan bedriver i Nyarps bygdegård med aktiviteter såsom Fritidsgård, Nyarpsläger, Halloweenfest med mera. Dessutom är Emilie en engagerad ledare för den mycket uppskattade familjegympan som Gymmex bedriver i Gamla Idrottshallen. Som om det inte var nog med det så är Emilie också tränare inom Hylte Handbollsklubb för pojkar och flickor födda 2008/2009. Emilie är en värdig mottagare av Hylte kommuns ungdomsledarpris.

Kontakt