Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Premiär för filmen om vårt Smarta Hylte

Digitaliseringsarbetet i Hylte kommun tar långa kliv. Efter en givande höst med behovsinventering och uppstart av pilotprojekt framförallt inom omsorgen är organisationen mogen för nästa steg. Idag släpps även filmen om vårt Smarta Hylte.

- Det är viktigt att berätta om vad, hur och varför vi jobbar med digitalisering i Hylte kommun. Vi ser det som ett behovsstyrt förbättringsarbete som berör alla våra verksamheter och kommuninvånare. Digitaliseringen ska inte ersätta oss människor, vi ska använda den som ett komplement så att vi kan arbeta smartare och lägga tiden på rätt saker, säger Madeleine Solenhill, digitaliseringschef.

Under våren ska digitaliseringsgraden i kommunen höjas ytterligare.
- I höst har vi haft flera pilotprojekt och förstudier inom framförallt omsorgen med mycket framgångsrika resultat. Responsen från medarbetarna har också varit positiv så under våren fortsätter vi digitaliseringen genom att införa och börja tillämpa den teknik som vi provat i vårt förarbete.
- Vi öppnar även ett center för digital kompetens i samarbete med biblioteket där vi ger både medarbetare och kommuninvånare möjligheten att lära sig mer om digital teknik i vardagen. Det ska bli jätte spännande, säger Madeleine Solenhill.

I somras antog fullmäktige den startegiska planen för kommunens digitaliseringsarbete, i november beslutades om budget och handlingsplaner. Madeleine berättar om en händelserik höst.
- Vi har arbetat fram arbetsmodeller, metoder och struktur för att stödja, leda och driva digitaliseringsarbetet framåt i kommunen. Allt är inte på plats, men vi ser att vi är på väg i rätt riktning. Nu gäller att fortsätta att förankra arbetet i hela organisationen för att vi tillsammans ska få ett helhetsperspektiv på digitalisering och kunna dra nytta av modern teknik i våra tjänster, service och handlingar.

Nu släpps även filmen om Vårt smarta Hylte. Syftet med filmen är att beskriva digitaliseringen på ett enkelt sätt och svara på frågan om vad, hur och varför Hylte kommun väljer att digitalisera. Du kan kika på filmen nedan. Vårt smarta Hylte finns även som en sida på hylte.se. Där kommer du kunna följa Hylte kommuns digitala resa, arbete och olika projekt.

Vårt smarta Hylte

Filmproduktion: Filmbyggarna AB. Flygfoto: Anders Andersson

Kontakt