Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Planerade bostäder presenterades i Unnaryd

Under torsdagseftermiddagen firade SPF-seniorerna Unnaryd-Jälluntofta 50 år och i samband med uppvaktandet presenterade Hylte kommuns kommunråd Ronny Löfquist (S) och arkitekten Calle Posse de nya bostäder som företaget planerar i Unnaryd.

Det var den 26 september som Hylte kommuns kommunfullmäktige beslutade att köpa mark vid Unnens norra strand, ett planerat bostadsområde som omfattar 14 tomter. Dessa tomter ska nu säljas vidare och torsdagens presentation gällde planerna för de fyra första av dem, där nu Hemhagen Fastigheter planerar att bygga flerbostadshus.
– Här finns väldigt mycket potential, det är ett väldigt vackert område och jag är fascinerad över att det finns så många företag i en så liten ort, säger Calle Posse, arkitekt på Hemhagen Fastigheter.

Ronny Löfquist (S) var nöjd med presentationen och det mottagande den fick.
– Vi har bedömt att det finns ett tryck efter lägenheter och det här betyder att vi kan få en efterlängtad rörlighet på bostadsmarknaden i den östra delen av kommunen, säger han.

Kommunstyrelsen fattar beslut om försäljningen av tomterna på tisdag.

Ronny Löfquist och Calle Posse presentation bostäder Unnaryd församlingshemmet

Kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S) och arkitekten Calle Posse presenterade de planerade flerbostadshusen i Unnaryd.

Kontakt