Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Örnaskolan går över till fjärr- och distansundervisning

Skolledningen har i samråd med Smittskydd Halland beslutat att Örnaskolan ska gå över till fjärr- och distansundervisning från och med imorgon tisdag, 23 november till och med onsdag. Detta i syfte att bryta smittspridning av covid-19.

Ett tiotal elever i årskurs 9, samt några enstaka elever i årskurs 7 och 8, har testats positivt för covid-19. Beslutet om att övergå till fjärr- och distansundervisning gäller i första hand två dagar, till och med onsdag 24 november, då nytt beslut ska fattas. Rektor Björn Gustafsson berättar att information om skyddsåtgärden har gått ut via e-post till samtliga vårdnadshavare. Skolledningen fortsätter att följa utvecklingen på skolan.
– I ett försök att bryta smittkedjan kommer vi att ha fjärr- och distansundervisning under tisdag och onsdag till att börja med. På onsdag gör vi en ny utvärdering i samråd med smittskyddsläkaren på Region Halland och meddelar då även samtliga vårdnadshavare och elever om vad som gäller för resten av veckan, säger Björn Gustafsson.

I ett brev till elever och deras vårdnadshavare uppmanar Smittskydd Halland alla elever i årskurs 9 att snarast provta sig för covid-19. Samtliga elever på skolan uppmanas även att minimera kontakten med varandra på fritiden för att bryta smittkedjan. Särskolans elever och de elever som har en anpassad undervisning på skolan fortsätter att studera på skolan enligt schema.

Bokning av självprovtagning

Du hittar information om covid-19, vaccination och hur du bokar självprovtagning via länkarna nedan.

Kontakt