Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2018-09-05

Nytt bostadsområde planeras i centrala Hyltebruk

Kommunchef Per Borg pekar på skissen för dett nya bostadsområdet i centrala Hyltebruk.

Kommunchef Per Borg presenterade igår, tisdag, planerna för ett nytt bostadsområde längs Brogatan och Nissan i Hyltebruk.

Igår presenterade Hylte kommun planerna för ett nytt bostadsområde i centrala Hyltebruk. För en tid sedan bytte kommunen till sig marken mellan Forum och Nissan med målet att bygga attraktiva hyreslägenheter nära vatten och natur.

- Vår skiss visar att området medger byggnation av cirka 130-140 lägenheter fördelat på åtta stycken fristående fyra till sex våningshus. säger Per Borg, kommunchef.

Uppdraget att ta fram en skiss för området, som getts arbetsnamnet Parkstaden, kommer från kommunstyrelsens arbetsutskott. Husen är tänkta att följa motionsspåret längs Nissan med ett omgivande aktivitetsområde med parkkänsla. Det finns ett behov av nya hyreslägenheter i kommunen. Tanken är skapa fräscha bostäder, lyfta samhällsbilden längs Brogatan och även knyta ihop Hyltebruk samhälle på ett trevligt sätt.
- Fördelen vi har i Hylte är att vi inte behöver bygga så tätt. Vi kan dra nytta av naturen och skapa ett trevligt boende i samhället med närhet till service och kollektivtrafik. Vi försöker skapa ett mervärde genom att även planera in boulebanor, utrymme för en skatepark, utomhusgym, lekplatser och utomhus scen med mera. Det ska vara en levande plats med parkkänsla med folk i rörelse, berättar Per Borg.

I idéskissen finns även tankar om en ny bro från parkstaden till Örnvallen. Ronny Löfquist (S) kommunstyrelsens ordförande, berättar att nästa steg blir att bjuda i fastighetsbolag, exploatörer och byggföretag till ett seminarium för att presentera möjligheten.
- Vi kommer att bjuda in brett, lokalt och externt. Vi tror att läget och möjligheten området ger är attraktivt för många aktörer. Planen är att arrangera ett seminarium i höst sen är det intresset och arbetet med detaljplanen som avgör hur snabbt vi jobbar vidare.

Kontakt