Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Ny gång- och cykelbro i Kinnared påbörjad

Spadtag Kinnared

Från vänster: Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande, Jan-Åke Kjeller, Byggbröderna, Caj Carlson, Gnotec, Ola Blohm, Derome Timber och Mats Andresen, samhällsbyggnadschef i Hylte kommun.

Nu är första spadtaget taget, i veckan börjar arbetet med den nya gång- och cykelbron över Västerån vid Kinnareds skola.

I över tio år har Hylte kommun arbetat för att få Vägverket att bygga en bro för gång- och cykeltrafik över Västerån i Kinnared. Den befintliga vägbron trafikeras av tung trafik samtidigt som den är skolväg för många kinnredsbarn. Men eftersom Vägverket inte byggt någon bro beslutade kommunen förra året att själv skulle bygga bron i anslutning till skolan.

– Vi tröttnade på att projektet flyttades fram hela tiden så därför beslutade vi oss för att ta fram pengar själva, vi kände inte att vi kunde se kinnaredsbarnen i ögonen, säger kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S).

Bron, med anslutande gång- och cykelväg, planeras stå färdig lagom till skolstarten i augusti. Kommunen har även fått hjälp med finansieringen av projektet dels genom bidrag från Jordbruksverket, dels från två lokala företag, Derome Timber och Gnotec.

EU-flagga logga

Kontakt