Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Nyetablering av företag i Torup

Kommunstyrelsensordförande Ronny Löfquist (S) och företagaren Mikael Karlsson poserar vid den nya tomten på Nyebro Industriområde utanför Torup

Kommunstyrelsensordförande Ronny Löfquist (S) välkomnar företagaren Mikael Karlsson till det nya industriområdet i Nyebro utanför Torup samhälle.

Nu flyttar företaget Karlsson Product Developments AB till Nyebro industriområde utanför Torup samhälle.
- Jag har kört förbi här varje dag och tänkt att det är ett kanonläge så nu bygger vi en kombinerad kontors- och verkstadslokal på 1000 kvadratmeter, berättar ägaren Mikael Karlsson.

Mikael Karlsson är uppväxt och boende i byn Eskelsbo i Hylte kommun. Han är en maskiningenjör med över 20 års erfarenhet av företagande inom produktutveckling och prototyptillverkning i Göteborg, Malmö och Stockholm. Han grundade företaget Karlsson Product Developments AB 2003 och driver det tillsammans med sin fru, Susanne Cervin.

Företaget har under de senaste åren blivit trångbodda i de nuvarande lokalerna i byn Eskelsbo, och behöver mer utrymme och bättre kommunikationer för att kunna expandera verksamheten ytterligare.
- Jag har gott om mark själv hemma på gården men jag tycker att läget här är fantastiskt. Jag har 15 mil till Malmö och 15 till Göteborg, nära till riksväg 26 och 150 med bra möjligheter för anställda att åka kollektivt, det kan inte blir bättre.
- Dessutom gillar jag det positiva företagsklimatet i Hylte kommun. Både från företagens och kommunens sida. Jag har lång erfarenhet av företagande och jag kan säga att det är stor skillnad från kommun till kommun. Det finns en positiv anda mellan företagen och jag vill även passa på att tacka kommunen, framför allt Ronny, men även hans kollegor för den goda supporten i ärendet.

 

Ytterligare expansion

Karlsson Product Developments AB arbetar främst med produktutveckling, provning och prototypbyggnation av mekaniska och elektriska komponenter, till kunder inom tillverkande och produktutvecklande industri i Sverige och Europa. Verksamheten kombineras även med handel i butik av anpassade fordon, maskiner och tillbehör. Nu väntar planering och projektering för de nya lokalerna.

Planen är att börja bygga vid årsskiftet. Mikael Karlsson flaggar för ytterligare 1500 kvadratmeter lokaler. Tanken att expandera företaget har funnits länge. Utöver anpassade produktlösningar till fordonsindustrin siktar Mikael även på utökat samarbete med lokala företag och så småningom även på hjälpmedelsteknik.
- När man växer så kommer man till en punkt där lokalerna börjar begränsa verksamheten. Vi behöver helt klart mer utrymme för våra anställda, för att möta kunder och så vidare. Vi börjar bygga en del på 1000 kvadratmeter. När vi kommit igång räknar vi med att bygga ytterligare två delar som jag planerar att lägga som en hästsko mot Nissastigen. På sikt räknar vi med att anställa ytterligare ett tiotal personer.

 

Positiv utveckling i Torup

Försäljningen av marken beslutas i kommunstyrelsen på Tisdag. Kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S) är nöjd.
- Det händer mycket i Torup nu. Det byggs bostäder och det skapas fler arbetstillfällen. Det kan inte bli bättre. Vi beslöt oss för att satsa på ett industriområde i Nyebro och det gav snabb utdelning. Det känns mycket roligt att kunna presentera den tredje etableringen på ett år.

Kontakt