Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Nu påbörjas bygget av Hyltebruks nya låg- och mellanstadieskola

Första spadtaget för Hyltebruks nya låg- och mellanstadieskola.

Den 28 juni 2016 togs det första spadtaget. Arnold Andersson, Tage & Söner, Claes Johansson, Hyltebostäder, Per Borg, kommunchef, Magnus Andersson, Tage & Söner, och Ronny Löfqvist, kommunstyrelsens ordförande (S) Hylte kommun.

Under tisdag förmiddag skrevs byggkontraktet på mellan Hylte kommun och entreprenören Tage & Söner för nybygget av Hyltebruks nya låg- och mellanstadieskola. Den nya, större skolbyggnaden ska vara placerad på samma plats som den nuvarande mellanstadiebyggnaden, men ska ha kapacitet för upp till 200 elever. Inflyttningen är planerad till terminstarten hösten 2017.

– Vi är mycket glada över att det blev den lokala entreprenören Tage & Söner i Smålandsstenar som fick bygguppdraget, sa Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande.

Den nya låg- och mellanstadieskolan är en investering på 43 miljoner kronor och är därmed en utav den största i kommunens historia. Första insatsen för Tage & Söner blir nu att under sommarlovet riva Örnaskolans nuvarande mellanstadiebyggnad.

Kontakt