Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Nu kan du ansöka om fritidskort för unga

Hylte kommun erbjuder dig som är boende i kommunen och är under 20 år avgiftsfritt resande med Hallandstrafiken under vissa tider på dygnet.

Erbjudandet gäller under 2021 och du ansöker via länken nedan. Efter att du ansökt skickas ett resekort hem till dig. Erbjudandet är personligt och gäller endast personer som är folkbokförda i Hylte kommun och är mellan 7 och 19 år (födda år 2001 till 2014).

Har du inte ett fullständigt personnummer kan du kontakta kontaktcenter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (kontaktuppgifter finns längst ner på sidan) så hjälper de dig med anmälan.

Observera att kontaktcenter har ändrade öppettider under jul och nyår. Öppnas i nytt fönster.

När du har gjort din ansökan tar det cirka två arbetsveckor att få ditt kort hemskickat.

Fritidskortet avser fritt resande med Hallandstrafikens bussar, Krösatågen och Västtågen inom helaHalland. Observera att kortet inte gäller för resor med Öresundståg och Pågatågen. Resekortet gäller mellan klockan 15:00–04:00, måndag till fredag under skol- och studiedagar samt dygnet runt under lov- och helgdagar. Resor som du gör under andra tider bekostar du själv.

Viktigt!

När du har fått ditt fritidskort är det viktigt att går in på Hallandstrafikens webbplats och registrerar kortet under Mina sidor. Är kortet inte registrerat kan du inte få ett nytt om du skulle tappa kortet.

Du kan ansöka, läsa mer om kortet och vilka regler som gäller via länken nedan.

Fritidskort för unga - information och ansökan Öppnas i nytt fönster.

Registrera ditt kort - mina sidor hallandstrafiken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt