Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Nu bygger vi en ny låg och mellanstadieskola i Hyltebruk

Nu är det dags för nästa steg i bygget av nya låg- och mellanstadieskolan i Hyltebruk. Projekteringen, där skolans personal tillsammans med konsulter arbetat fram ett förslag för utformningen av den nya skolan, är klar. Nu skickas underlaget ut så att intresserade företag kan lämna anbud för att bygga skolan.

Den nya skolbyggnaden kommer att byggas i två plan med plats för totalt 200 elever. Byggnaden placeras på skolgården mellan dagens låg- och mellanstadiebyggnad. Byggstart sker efter sommaren och skolan beräknas vara klar för inflyttning höstterminen 2017. Budgeten är satt till 30 miljoner kronor.
- Det känns bra att vi snart nått i mål med den nya skolan. Det har tagit lång tid och varit många stopp på vägen men nu blickar vi framåt och ser fram emot att skolan står klar nästa år, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande.

Ny lokal för mellanstadiets elever

Under byggtiden kommer lågstadiebyggnaden att vara kvar som vanligt. Mellanstadiebyggnaden kommer att rivas i sommar för att ge utrymme för den nya skolbyggnaden och säkerställa en god avspärrning av byggarbetsplatsen. Eleverna som börjar mellanstadiet i höst kommer att få sin undervisning i skolmodulhus på skolområdet.
- Det känns roligt att få bygga en ny och fin skola för våra elever. Det viktiga nu är att byggnationen genomförs på ett säkert sätt och med så lite störning som möjligt för undervisningen som bedrivs på skolan, säger Per Borg, kommunchef.

Nya skolan klar ht-17

Kommunledningen håller tummarna för att byggnationen ska löpa på utan någon större inverkan på skolans viktiga verksamhet.
- Samtidigt vet vi att undervisningen under ett års tid kommer att bedrivas bredvid en byggarbetsplats med allt vad det innebär. Vi ber därför alla berörda om överseende med detta och hoppas att de liksom vi ser fram emot att få öppna dörrarna till en ny fin skola höstterminen 2017, säger Per Borg, kommunchef.
Kontakt