Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Nu börjar renoveringen av Unnaryds skola

Onsdagen den 29 november utrustades kommunchef Per Borg, rektor Jacqueline Rumpunen, kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S), barn- och ungdomsnämndens ordförande Maria Hedin (S) och Tobias Johansson från Tage & Söner med var sin hammare för att symboliskt slå i de första spikarna för renoveringen av Unnaryds skola. Vid sidan om står Dennis Dukan från Hyltebostäder och övervakar spikandet.

 

Startskottet har gått för renoveringen av Unnaryds skola. Under jullovet börjar arbetet inne i skolhuset och det beräknas vara färdigt till dess att höstterminen startar 2018.

Det var 1902 som Unnaryds kyrkby fick sitt första skolhus med lärarbostäder. Dagens skola byggdes 1953 och nu har det blivit dags att renovera skolan.

– Nu äntligen går startskottet och det är efterlängtat, säger kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S).

Det blir ett omfattande renoveringsarbete som också kommer att modernisera skolan. Det kommer bland annat att byggas grupprum, något som inte funnits hittills. Även gymnastikhallen ingår i uppdraget.

– De behövs verkligen en renovering. Det kommer att bli så bra för verksamheten med bättre arbetsmiljö för både elever och personal, säger Jacqueline Rumpunen, ny rektor på skolan sedan fyra veckor tillbaka.

Start under jullovet

Det är företaget Tage & Söner, som efter upphandling, har utsetts till huvudentreprenör för renoveringen. Företaget kommer bland annat att ha Sverkers El och Bravida som underleverantörer.

Arbetet startar redan i december med det som Tage & Söner kallar etablering. Det innebär bland annat att arbetsbodar ställs på plats och att området mellan skolbyggnaden och Norra vägen hägnas in med ett staket. Säkerheten är viktigt eftersom det finns barn på området.

Det kommer att bli en del utmaningar under renoveringstiden eftersom verksamheten kommer att pågå som vanligt i den här F-6 skolan som har cirka 115 elever. Men entreprenören och skolan har en tät dialog så båda parter tror att det kommer att fungera bra. Alla ser fram emot att få en modernare skola.

– Det ska vara klart och färdigt till läsårsstarten hösten 2018, säger projektchef Dennis Dukan från Hyltebostäder.

Fler skolrenoveringar

– Det här är också startskottet för ett stort paket med renovering av skolor i kommunen. Vi pratar om renoveringar för 70-100 miljoner kronor, säger Ronny Löfquist.

Först ut är Unnaryds skola till vilken det budgeterats 19,8 miljoner kronor för renoveringen. På tur står sedan skolorna i Kinnared, Landeryd, Torup och Rydö. Dessa kommer att renoveras under åren 2018 till 2020.

Kontakt