Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

När krisen eller kriget kommer - föreläsning om krisberedskap

En familj sitter med ytterkläderna inomhus när strömmen gått. På köksbordet står värmeljus, på diskbänken en vattendunk för dricksvatten. Foto: Thomas Henrikson, MSB

Foto: Thomas Henrikson, MSB

Är du beredd på en katastrof? Har du tillgång till värme, mat och vatten där hemma? Nästa vecka är det krisberedskapsvecka över hela landet. Passa på att lära dig om hur du tar hand om dig själv och andra vid kris.

Vid en samhällskris är välinformerade och engagerade invånare en viktig tillgång. Därför har myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) startat Krisberedskapsveckan. Det är en årlig kampanj där myndigheten tillsamma med kommuner, frivilligorganisationer och länsstyrelser arbetar för att uppmärksamma privatpersoner hur de kan förbereda sig för en större påfrestning på samhället.

Händer i Hylte

I Hylte kommun inleds krisberedskapsveckan den 28 maj då kommunens säkerhetssamordnare kommer att vara ute och informera och ge exempel på innehåll i en krislåda. Måndag den 28 maj arrangeras även en kostnadsfri föreläsning om Din säkerhet. Det är försvarsutbildarna som håller utbildningen kl.18-21 i Hörsalen i Hyltebruk (vid biblioteket). Alla deltagare får en praktiskt första hjälpen väska och en checklista att ta med hem.

 

Kontakt