Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Minister besökte Hylte

 Ronny Löfquist (S),  folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström (S) och Anna Roos (C).

Hylte kommun fick besök av folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström (S). Här ses han tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S) och 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen Anna Roos (C).

Besöket i Hylte kommun blev både teoretiskt och praktiskt för Gabriel Wikström (S), som är folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister. Det blev samtal med politiker och tjänstemän om hälsoinsatser och så fick han prova på att röra på sig lite själv.

Ministerbesöket i Hyltebruk startade i kommunhuset, där folkhälso-, sjukvårds- och idrottsministern bland annat fick information om de insatser som görs i kommunen för att minska korttidsfrånvaron, vilka satsningar som görs inom hälsoområdet för unga och nyanlända, att Hylte kommun är en av två kommuner i landet som har den lägsta sjukfrånvaron i landet för kvinnor och att det finns ett aktivt föreningsliv här.

- Jag tror att hälsa är en väldigt bra ingång oavsett vad det handlar om. Vår egen hälsa är något vi alla måste förhålla oss till, sa Gabriel Wikström (S).

Del två av ministerbesöket var hos föreningen Hylte Sport & Event, som bland annat var med och arrangerade tävlingen ”Lilla klassikern” i slutet av augusti. Anna Larsson berättade om föreningens verksamhet och dess integrationsarbete genom hälsa och idrott.

- Kombinationen av fokus på fysisk aktivitet och språkpraktik är ett framgångsrecept som är värt att ta efter för andra, påpekde ministern.

Det var här, i Hylte Sport & Events lokaler, som den praktiska delen av besöket skedde. Kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S) och Gabriel Wikström passade på att prova de så kallade Thorax-maskinerna under ledning av Mohammad Abazeed, som är en av deltagarna i teamWEdream. Det blev en kort träningsstund mitt på dagen innan ministern lämnade Hylte för ett besök hos Region Halland.

Kontakt