Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2019-02-19

Landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) besökte Torup

Landsbygdsministern och tidigare kommunrådet i Hylte kommun Jennie Nilsson (S) besökte igår Torup för att delta i diskussioner med företrädare för det lokala näringslivet. Under två timmar avhandlades bland annat den pågående utbyggnaden av fiber i kommunen, hur den går hand i hand med digitaliseringen och möjligheten att sköta vissa vårdtjänster på distans i framtiden, samt hur strandskyddet påverkar möjligheten att bygga i Hallands inland.
– Jag hade stora förhoppningar om att få en bra genomgång om vilka utmaningar den lilla kommunen ser och vill signalera upp till regeringen. Det fick jag, de gjorde det på ett bra sätt med fokus på digitalisering och strandskydd. Men även gällande långsiktiga grundvillkor så som stöd för byggande. Jag tar med mig det jag har hört idag. Digitaliseringen i Hylte kommun har jag själv varit med och kickat igång en gång i tiden, det visar hur viktigt det är att man vågar vara visionär och samtidigt arbetar långsiktigt med den typen av frågor, säger Jennie Nilsson (S) och fortsätter:
– Jag använder redan Hylte kommun som exempel i många frågor, och idag fick jag med mig ett par till. Jag kan det här och blir trovärdig när jag kommer härifrån och använder det i min berättelse.

Hylte kommuns nuvarande kommunråd och kommunstyrelsens ordförande i Hylte kommun Ronny Löfquist (S) var nöjd med eftermiddagen.
– Det var ett lyckat besök där vi fick lyfta in viktiga frågor för Hyltes utveckling. Samtidigt fick vi naturligtvis tillfälle att uppvakta och gratulera Jennie till uppdraget som statsråd och landsbygdsminister, säger han.

Jennie Nilsson (S) besökte Torup

Jennie Nilsson (S) lyssnade på företrädare för Hylte kommun och det lokala näringslivet.

Kontakt