Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Lägesbild för vaccination av covid-19 i Halland

Denna vecka får 70 plus i Hylte kommun ett brev från Region Halland om att boka vaccination men det digitala bokningssystemet kommer att vara stängd i ytterligare någon vecka. Arbetet med att boka av alla dem som bokat vaccin för tidigt pågår.

Alla äldre i länets särskilda boende som tackat ja till en vaccination är nu vaccinerade. Inom hemtjänsten har 75 procent fått en första dos och beräknas vara helt klara inom två veckor. Just nu pågår vaccination av de allra äldsta och sköraste grupperna; de med hemtjänst, de som är samboende med någon som har hemtjänst och/eller hemsjukvård och de i fas två som är 80 år och äldre.

Parallellt pågår även arbetet med att boka av de invånare som bokat in sig för tidigt via det digitala bokningssystemet. Johanna Wiechel-Steier, kommunikationsdirektör på Region Halland, berättar att tills att det arbetet är klart är den digitala bokningen stängd.
– Vi ringer upp alla som bokat in sig fel och avbokar deras tider. Om man vet att man bokat sig för tidigt kan man hjälpa till genom att ringa en vårdcentral som då hjälper till med att boka av. De som är 80 plus kan ringa och boka en tid för vaccination via telefon.

Brev om vaccination på väg till 70 plus

När man vaccinerat alla de som riskerar att drabbas hårdast av covid-19 är det dags för övriga kommuninvånare som vill vaccinera sig. Denna vecka kommer invånare som är födda mellan 1942 och 1951 att få ett brev från regionen med erbjudande om att boka tid. Johanna Wiechel-Steier ber dem att ha tålamod.
– Alla blir vaccinerade – men vi måste ta de äldsta först, de som inte fått tid på grund av felbokningar från yngre personer. De som fått breven kommer att få boka sig så snart det finns tider och bokningen är öppen igen. Fram till dess gör vi allt för att boka in de som är 80 plus samt de med hemstjänst eller hemsjukvård och de som bor med dem och som ännu inte fått sina tider.

Nytt bokningssytem med inloggning

Det digitala bokningssystemet för vaccinering kommer att göras om, denna gång med krav om inloggning med BankID. Det kommer även fortsatt att vara möjligt att ringa och boka tid om man inte har möjlighet att boka med BankID.

Johanna berättar att regionen hoppas kunna öppna den digitala bokningen om cirka en vecka. Tillgången på tider för vaccination hänger ihop med tillgången på vaccin i Halland.
– Vi har kommit långt vad det gäller vaccinationsinsatsen i Halland och därför blir det kännbart för oss när vi, precis som övriga Sverige, drabbas av försenade och minskade leveranser. Det påverkar mängden bokningsbara tider som vi kan lägga ut.

Kontakt