Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Publicerad 2021-06-11

Lägesbild covid -19 – Regionen öppnar en reservlista för vaccination

Antalet nya fall av covid-19 i Halland fortsätter att minska, precis som beläggningen på de halländska sjukhusen. Vaccinationen av personer mellan 18–59 år pågår. Regionen har även öppnat upp en digital reservlista för första dosen för den som kan ta sig till en mottagning för vaccination på 30 minuter.

Sedan pandemins början har 39 856 hallänningar testats positivt för covid-19, i Hylte kommun är siffran 1 298. Den senaste veckan har 182 nya fall rapporterats in i hela länet, fem av dem i Hylte kommun.

Vaccination av personer födda 1982 eller tidigare

Hälften av alla hallänningar över 18 år har fått sin första dos vaccin mot covid-19. Drygt 72 000 hallänningar är färdigvaccinerade. Enligt det nationella målet ska alla invånare över 18 år fått sin första dos innan den 5 september och det bedömer Region Halland att man klarar. Nu erbjuds vaccination till alla i fas fyra. Där ingår alla mellan 18–59 år som inte tillhör en riskgrupp. Alla kommer att få ett brev från region Halland om hur de ska göra för att boka vaccinationstid.

Bokningen av tider öppnas stegvis, just nu kan de som är födda 1982 eller tidigare boka tider från torsdag 10 juni. Fler datum presenteras efter hand på regionens webbplats. Även de som erbjudits vaccin i tidigare faser kan boka tid. Tid bokas på webbplatsen 1177.se eller via telefonnummer 010-476 19 35 för dos ett. Tjänsten är öppen måndag till fredag klockan 8:00–17:00. Du kan inte boka tid via vårdguiden 1177.

Digitala reservlista för dos ett

Region Halland meddelar att alla som är 18 år och äldre nu kan anmäla sig till en reservlista för dos ett. Listan nås via 1177.se/Halland (du når den även via länken längre ned på denna sida). Om det skulle bli någon vaccindos över på en mottagning skickas då ett erbjudande ut via sms till personer som anmält sig till den mottagningens reservlista. Den som är äldst och stått längst på reservlistan kallas först.

Via en länk i sms:et ser du var och hur snabbt du behöver komma till mottagningen för att få vaccinet. Tackar du ja behöver du oftast åka dit direkt. Glöm inte att ta med legitimation! Tackar du nej står du kvar på reservlistan. Om doserna hunnit ta slut när du svarar får du besked om det.

Viktigt att tänka på:

  • Oftast ska du kunna ta dig till mottagningen inom 30 minuter.
  • Att stå på reservlistan är inte någon garanti för att få en vaccinationstid – du behöver fortfarande boka en tid när det är din tur att boka.
  • Har du tidigare fått en så allvarlig allergisk reaktion att du behövt söka vård på akutmottagning eller bli inlagd på sjukhus kan du endast anmäla dig till reservlista på vårdcentral (obs! ej vaccinationscentral).

Du kan även anmäla dig till reservlistan via telefon, ring 010-476 19 35 och meddela vilka mottagningar som finns nära dig.

Länk till reservlistan

Nedan hittar du en länk till vårdguiden 1177 där du hittar mer information om reservlistan.

Anmäl dig till reservlistanlänk till annan webbplats

Kontakt