Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Lägesbild covid-19 – Fem nya fall i kommunen, vaccination av 16-17 åringar startar

Antalet covid-19 fall i Halland ökar igen även om ökningen går lite långsammare denna vecka än föregående vecka. Senaste veckan har 135 nya fall registrerats i länet att jämföra med 150 nya fall föregående vecka. På måndag startar vaccinationen av 16-17 åringar.

Smittskydd Halland konstaterar att ökningen i länet är oroande och en tydlig signal om att vi behöver fortsätta att vara försiktiga för att begränsa smittspridning. Efter några sommarveckor utan några nya registrerade fall i Hylte kommun har man under senaste veckan regsitrerat fem nya fall. Beläggningen på Hallands sjukhus har minskat under juni och planat ut på låg nivå.

Åldersmässigt är det unga vuxna och ungdomar i övre tonåren som dominerar i statistiken över nya fall. Många av fallen kan kopplas till sociala sammankomster såsom fester och middagar samt utlandsresor.

Håll i och håll ut

Vi behöver alla tänka på att umgås och resa smittsäkert. Träffas utomhus när det är möjligt och i mindre sällskap. Det är också viktigt att provta sig vid minsta symtom på covid-19, det gäller även den som är vaccinerad. Smittskydd Halland berättar att självprovtagningen i Halland är öppen hela sommaren och du får svar snabbt – ofta samma dag. Att provta sig är viktigt för att snabbt hitta andra som kan vara smittade och tidigt kunna stoppa en större smittspridning.

Vaccination av 16-17 åringar

Nu är 80 % av alla bosatta i Halland över 18 år vaccinerade med minst en dos. På måndag startar vaccinationen av 16-17 åringar, det vill säga alla födda 2005 eller tidigare. Så här långt har 39 % av de som är födda 2004 och 29 % av de som är födda 2005 bokat vaccinationstid. Alla som är 16-17 år får ett brev hem från Region Halland om hur de ska göra för att boka vaccinationstid. Brevet innehåller också en blankett som ska skrivas under av föräldrar eller annan vårdnadshavare för att ge samtycke till vaccinationen. Glöm inte att ta med blanketten till vaccineringen! Läs mer via länken nedan.

Region Halland - vaccination Länk till annan webbplats.

Kontakt