Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Krisberedskapsveckan inledd – Lär dig hemberedskap av Heidi Andersson

Den här veckan, 11–17 maj, pågår krisberedskapsveckan – en kampanj som genomförs årligen sedan 2017 och som leds av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Målet med kampanjen är att öka människors motståndskraft till samhällskriser och ytterst krig.

Årets krisberedskapsvecka ser med anledning av coronaepidemin annorlunda ut och färre fysiska aktiviteter anordnas. Men varje dag, klockan 15.00, under veckan kommer olika artister att hylla initiativ som visar att är när det behövs som mest hjälps vi åt som bäst, live på instagram. Alla som vill kan också skicka in en personlig hyllning till någon som bidrar till krishanteringen till sverigehyllar@msb.se. För att se artisterna uppträda och alla andra hyllningar, går man in på instagramkontot @dinsakerhet Länk till annan webbplats..

För att inte glömma grunden i krisberedskapsveckan – människors egen beredskap – så finns filmer om hemberedskap med armbryterskan Heidi Andersson. En av filmerna ser du nedan, de övriga hittar du på MSB:s hemsida, som du når genom att klicka här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt