Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Kråkbergsskolan invigdes med tal, underhållning och öppet hus

Under fredagen den 22 september invigdes Kråkbergsskolan, Hyltebruks nya låg- och mellanstadieskola. Invigningsbandet klipptes av gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström (S), Ola Selmén tillsammans med sitt Amigo-band underhöll kommunens alla låg- och mellanstadieelever i Örnahallen och på eftermiddagen hölls det Öppet hus i Kråkbergsskolan för allmänheten.

Dagen började med att gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström (S) träffade Hylte kommuns rektorer för ett rundabordssamtal. Därefter var det dags för invigningsceremoni med bandklippning och musik av kulturskolans elever. Anna Ekström, kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S) och Kråkbergsskolans rektor Michael Assarsson höll alla tal. På plats på skolgården fanns skolpersonal och elever från alla låg- och mellanstadieskolor i kommunen.

Efter invigningstal och bandklippning fick eleverna äta lunch och uppleva ”Hylte-mästerskapet” inne i Örnahallen. Ola Selmén, känd från SVT:s familjeunderhållning Amigo Grande, underhöll tillsammans med sitt Amigo-band i fartfylld tävling där eleverna tävla mot varandra i Lag Hylte och Lag Bruk. Som tur var stod båda lagen som vinnare i slutändan eftersom vinsten var att de fick gå hem från skolan för dagen.

På eftermiddagen hölls det Öppet hus i Kråkbergsskolan för allmänheten. Trots duggregn tittade en jämn ström av nyfikna föräldrar och Hyltebor in för rundvandring i den nya skolbyggnaden.

Kontakt