Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Kompetenscentrum ställer om till distansstudier

Med anledning av Folkhälsomyndighetens ändrade rekommendationer kommer undervisningen på kompetenscentrum att ställas om till distansstudier. I första läget gäller detta till och med 17 april, men det kan komma att förlängas om situationen kräver det.
Folkhälsomyndighetens rekommendation om att bedriva fjärr- eller distansundervisning för gymnasieskolor, högskolor, universitet, komvux och yrkeshögskolor motiveras med att man vill undvika den rörlighet i samhället som det innebär för dessa elever att ta sig till sina skolor, då dessa elever ofta kommer från ett större upptagningsområde än elever i grund- och förskola.

Kompetenscentrum arbetar aktivt med att lösa de tekniska förutsättningar som krävs för att genomföra detta på ett smidigt sätt. Förhoppningen är fortsatt att de kurstarter som planerats till den 23 mars ska kunna genomföras. Eventuellt förlängs de kurser med kursslut 29 maj istället till 12 juni. Mer information kommer via hylte.se, eller via e-post till berörda personer.

Grundskolor och förskolor håller fortsatt öppet som tidigare, men regeringen meddelade under tisdagen att de undersöker hur en stängning av skolor och förskolor skulle kunna fungera om det skulle behövas.

Mer information om coronaviruset (covid-19) hittar du här. Öppnas i nytt fönster.

Kontakt