Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Kommuner, regioner och näringsliv i möte om Halmstad – Nässjö järnväg

I fredags den 18 september hölls ett samverkansmöte i Landeryd angående järnvägssträckan Halmstad-Nässjö (HNJ). Bakgrunden till mötet var att Trafikverket har aviserat att de kommer att ta bort sin medfinansiering av järnvägstrafiken för Halmstad-Nässjö de kommande åren, för att finansieringen helt ska upphöra 2019.

Medverkade på samverkansmötet gjorde bland annat landshövding Lena Sommestad, riksdagsledamöterna Karin Svensson Smith (MP) och Jennie Nilsson (S), regionråd och representanter från näringslivet. Bakom inbjudan stod Hylte kommun i samarbete med Gislaveds näringsliv, Gislaveds kommun, Halmstad kommun och Värnamo kommun.

– Jag upplever det som att deltagarna är nöjda med dagen och att initiativet till mötet från Hylte kommuns sida var uppskattat. Det är positivt att Region Halland idag tillkännagav att de avser att utöka från fem till åtta dubbelturer på sträckan från och med 2017. Det som jag tar med mig är att vi nu ska skapa en arbetsgrupp där vi ska strukturera upp det fortsatta arbetet med frågan, och i det arbetet är Region Halland, Region Jönköpings län, och de övriga fyra halländska kommunerna viktiga aktörer, sammanfattar kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S).

Läs mer om bakgrunden till mötet och se filminspelning från dagen.

Kontakt