Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Kommunen säljer 14 tomter för byggnation av bostäder i Torup

Ronald Gummesson, verkställande direktör för företaget Stenvillan, och kommuntyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S) håller en presskonferens och berättar om försäljning av tomter för bygge av bostäder i Torup, Hylte kommun.

Ronald Gummesson, VD Stenvillan och Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande, berättar om försäljningen av tomter för byggnation av bostäder i Torup.

Företaget Stenvillan köper 14 tomter av Hylte kommun i området Givagård i Torup. Till våren startar bygget av hyresrätter i form av en- och tvåbostadshus. Företaget tittar även på tomter i Hyltebruk och Unnaryd.

Företaget Stenvillan är etablerade i Skåne och söker nu nya marknader för expansion av verksamheten. Företagets VD Ronald Gummesson berättar att tanken är att börja bygga i Torup under våren med inflyttning på sensommaren.
- Tanken är att gå in och bygga hyresrätter i parhusvariant. Vi kommer även att lämna ett par tomter för byggande av villor som hyresrätt. Vi har sett att företag ofta har behov av att ha villor som de kan erbjuda anställda med familjer som vill flytta hit. Familjen kan börja med att hyra villan för att sedan köpa loss den om de vill bo kvar.

Försäljningen omfattar totalt 14 tomter i området Givagård i Torup. Tre tomter på Rörsångarvägen, åtta tomter på Lövsångarvägen, en tomt på Grönfinksvägen och två tomter på Pilfinksvägen.
- Vi bygger enplans hus med putsad fasad. I parhusen är lägenheterna 90 kvadratmeter, i villorna 125 kvadratmeter, i båda fallen är ytan fördelad på fyra rum och kök, berättar Ronald Gummesson.

Företaget tittar även på tomter i Hyltebruk och i Unnaryd. Ronny Löfquist (S) kommunstyrelsens ordförande är nöjd. - Vi hälsar Stenvillan varmt välkomna till Hylte kommun och ser med tillförsikt på byggnationen nästa år. Vi har stor brist på nyuppförda lägenheter och hus i kommunen så det här känns odelat positivt.Kontakt