Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Kommunen avråder från bad i sjön Unnen i Unnaryd

Badvattenprover tagna vid badplatsen i Unnaryd samhälle, i sjön Unnen, visar på otjänligt vatten. Hylte kommun avråder därför från bad tills vidare. Informationsskylt kommer att sättas upp vid badplatsen och nya prover tas måndag morgon.

Hylte kommun tar regelbundna prover av badvattnet vid de kommunala badstränderna runt om i kommunen. Prover tagna tidigare i veckan visar att det just nu finns för höga halter av tarmbakterien E-coli i vattnet vid badstranden i Unnaryd samhälle. Katarina Paulsson, samhällsbyggnadschef på Hylte kommun, berättar att det är oklart vad föroreningarna beror på, men Hylte kommun avråder tillfälligt från bad i sjön Unnen eftersom man kan få besvär i form av kräkning eller diarré om man skulle råka svälja vattnet.
- Vi kommer att ta nya prover på måndag morgon. Vi brukar få svar inom en till två dagar. Tills dess rekommenderar vi att man väljer en annan badplats att bada vid. För det mesta brukar det här vara en tillfälligt men vi får se vad provsvaren ger, säger Katarina Paulsson.

Ny information nästa vecka

Så snart provsvaren visar att halterna är normala igen kommer skylten om otjänligt vatten att plockas ned och information ges på kommunens hemsida hylte.se och kommunens facebook sida.

För frågor om vård

Om du drabbats av magsjuka i form av kräkning eller diarré och behöver råd eller vård kontakta din vårdcentral eller sjukvårdsrådgivningen på telefon 1177.

Kontakt