Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Kartläggningen av obebodda fastigheter i Hylte snart klar

Ida Karlsson Lalander, projektkoordinator för satsningen Lev din dröm står i det vintriga solskenet med en rödstuga i bakgrunden.

Ida Karlsson Lalander, projektkoordinator för satsningen Lev din dröm, hoppas att obebodda fastigheter på landsbygden ska komma till användning.

Arbetet med att locka entreprenörer och privatpersoner till landsbygden fortsätter. Kartläggningen av obebodda fastigheter i Hylte kommun visar på nästan 1000 obebodda fastigheter.

Satsningen Lev din dröm i Hylte kommun börjar få fart. Kartläggningen av obebodda fastigheter är snart klar och under slutet av februari skickas ett brev till ägarna av de obebodda fastigheterna med information om satsningen och en förfrågan om intresse att hyra ut eller sälja sina fastigheter.
– Det kan vara svårt att veta hur man ska gå tillväga vid uthyrning, försäljning eller kanske avstyckning , då kan man vända sig till mig för vägledning. Förhoppningen är att fler fastigheter på landsbygden ska komma till användning, säger Ida Karlsson Lalander som är projektkoordinator för Lev din dröm i Hylte kommun.

Matchning

Många av husen i kartläggningen är fritidshus som ägs av tyskar och danskar. Andra hus kan vara släktgårdar som gått i arv och hus som följt med vi uppköp av mark där nya ägaren inte har någon användning av extra hus. De 1000 fastigheter man hittat i Hylte är spridda över hela kommunen och i vår är det dags att börja koppla ihop intresserade fastighetsägare med entreprenörer och privatpersoner.
– Det är fastighetsägaren som äger processen och bestämmer hur den ska gå till utifrån vad de har för önskemål. Vi går inte in och hjälper till vid en försäljning utan förmedlar kontakter och matchar fastigheten med de entreprenörer eller privatpersoner som anmält att de söker objekt ute på landsbygden, säger Ida Karlsson Lalander.

Samverkan med Falkenberg

Satsningen i Hylte kommun är en förlängning av arbetet i Falkenberg (Lev din dröm – Falkenberg) där ett 30-tal fastigheter har fått nya boende. Arbetet sker i samverkan med målet att skapa en levande landsbygd i Halland.
– Under 2020 fokuserar vi på Hylte och Falkenberg men det vore roligt om fler kommuner ville hoppa på. Tänk vad roligt det vore att jobba med hela Halland! En levande landsbygd är ju en förutsättning för att vi ska kunna bygga ett långsiktigt hållbart samhälle, säger Ida Karlsson Lalander.

Ta kontakt!

Har du en fastighet på landsbygden som du kan ha intresse av att hyra ut eller sälja, eller tillhör du dem som gärna vill ut på landsbygden – som entreprenör eller privatperson. Hör av dig till Ida Karlsson Lalander via kontaktuppgifterna nedan.

Kontaktuppgifter:
Ida Karlsson Lalander
ida.karlssonlalander@hylte.se

Kontakt