Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Invigning - Nu siktar Hylte på en digital framtid

Madeleine Solenhill, digitaliseringschef i Hylte kommun och JC Svensson från företaget IP Only håller upp ett blågult band mellan sig som kommunchef per Borg klipper under invigingen av Digitsl week.

Madeleine Solenhill, digitaliseringschef, och JC Svensson från företaget IP Only bistår kommunchef Per Borg vid invigningen av All digital week 2018.

Den vecka hänger Hylte kommun med övriga Europa och uppmärksammar eventet All Digital week! I går klippte kommunchef Per Borg det blågula bandet som en symbol för avstampen för kommunens viktiga digitaliseringsarbete.

- Det är ett stort event över hela Europa för att uppmärksamma digitaliseringen och dens betydelse för framtiden. För oss i Hylte kommun är detta även en avstamp i vårt digitaliseringsarbete där vi ställer oss frågan: Hur kan vi utnyttja tekniken för att kunna fortsätta ge en bra service? För att kunna underlätta i vardagen för våra kommuninvånare? Vi har nått en digitalmognad i kommunen som det är dags att börja använda.

Från 1969 till 2025

Under kickoffen i Forum bjöd Madeleine Solenhill, digitaliseringschef i Hylte kommun, på en inspirerande föreläsning om vad digitalisering egentligen är. Åhörarna bjöds på en resa från år 1969 då man för första gången lyckades få två datorer att kommunicera med varandra till utvecklandet av e-post, smarta telefoner, sociala medier med mera. Idag är mobilen ett digitalt verktyg i vardagen som används av alla åldersgrupper. Vi använder den som väckarklocka, vi navigerar med hjälp av mobilen, vi bokar och deltar i möten, kommunicerar, lyssnar på musik, håller koll på vår hälsa och planerar kvällens middag med hjälp av vår telefon. Nu gäller det att svara på hur vi ska använda tekniken framöver? Vad är nästa steg? Madeleine Solenhill berättar att digitalisering anses vara den enskilt starkaste förändringsfaktorn i samhället fram till år 2025.

- Det är det här som är digitalisering. Att vi ska använda tekniken efter våra behov så att den ger oss en flexibel och anpassad vardag som skapar livskvalité. Vår målsättning är inte att tekniken ska ersätta oss människor utan vi ska använda den så att vi kan arbeta smartare, lägga tid på det som vi tycker är värdefullt.

Missa inte!

Under veckan bjuds det på flera föreläsningar och aktiviteter i digitaliseringens tecken. På Guldkantens minimässa kan du bland annat ta del av smarta sängar som registrerar hjärtrytm, andning och vikt, på tisdagen kan du kika på hur framtidens samhälle ser ut. Onsdag eftermiddag bjuder kommunens förskolor till öppet hus på Sörgården för att visa pedagogiska digitala redskap och på biblioteken får den som önskar hjälp med sin mobil eller platta. Välkommen

Du hittar ett fullständigt program via länken nedan:

All digital week 2018

Kontakt