Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Invigning av demokratiutställning – 100 år av kvinnlig rösträtt

År 2021 firar demokratin i Sverige 100 år vilket uppmärksammas på olika sätt över hela landet. I oktober bjuder biblioteket i Hyltebruk till utställning, föreläsningar och berättarkvällar i demokratins tecken. På måndag är det invigning av utställningen – Hallands starka kvinnor.

Över hela landet går kommuner, organisationer och föreningar samman för att gemensamt uppmärksamma och lyfta demokratins betydelse. I en gemensam deklaration, som initierats av kommittén för Demokratin 100 år, samlas nu olika aktörer som vill bidra till att stärka och utveckla demokratin i Sverige och motverka diskriminering, extremism, främlingsfientlighet, korruption och rasism.

Viktigt gemensamt arbete

Demokrati har i höst även varit temat för hembygdskretsarna i Halland som tillsammans med länets kommuner och Hallands bildningsförbund nu presenterar en lokalhistorisk utställning som visas på biblioteken i länet tillsammans med teater, föredrag och berättarkväll.

Invigning måndag 11 oktober kl. 17.30

På måndag eftermiddag blir det invigning av utställningen kl.17.30 utanför Gamla Hallen med tal av kommunstyrelsens andre viceordförande Anna Roos (C) och musik av kulturskolan. Inne på Hylte biblioteket visas demokratiutställningen och Teatern 1918 av Kinnareds stadsteater.

Du hittar programmet via länken nedan:

Hallands starka kvinnor: När kvinnorna tog plats i politiken Länk till annan webbplats.

Kontakt