Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Interna arbetsplatsambassadörer utbildas

De 14 första arbetsplatsambassadörerna håller på att utbildats. Efter årsskiftet startar nästa grupp och fler ska det bli. Redan nu är rekryteringen av nästa omgång arbetsplatsambassadörer igång.

En arbetsplatsambassadör kan vara den som introducerar och välkomnar nya på arbetsplatsen och fungerar som handledare. En annan uppgift kan vara att arbeta tillsammans med chefen med det systematiska arbetsmiljöarbetet.

- Vi är varandras arbetsmiljö. Jag tror att om man har nyckelpersoner som medvetandegör frågor kring hur vi bemöter varandra och hur vi kommunicerar så kommer det att sprida sig, säger Malin Sinanaj som är utbildningsansvarig.

Hon berättar vidare att ambassadörerna även ska verka för en god psykosocial arbetsmiljö, upptäcka signaler på att medarbetare inte mår bra och hålla kontakt med personer som är borta från arbetsplatsen. De ska vara ett stöd både för chefen och för medarbetarna. Du som arbetar i kommunen kan nu ansöka om att bli arbetsplatsambassadör och gå vårens utbildningar. Ansökan görs via kommunens intranät.

Kontakt