Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Inspirationsdag med arbetsgivare och elever från åk 8

Den 21 april genomförde Hylte näringsliv och Ung Företagsamhet i samarbete med Företagarna Hylte en inspirationsdag för alla åttondeklassare från Örnaskolan i Hyltebruk. Syftet med dagen var att inspirera elever och ge dem en uppfattning om framtida arbetsmöjligheter utifrån olika branscher.

Klasserna delades upp under dagen och fick besöka två stationer. Den enda stationen var en mässa där eleverna fick möta 17 olika arbetsgivare som hade samlats för att visa upp sin verksamhet. Eleverna fick möjlighet att på plats testa på olika produkter, arbetsuppgifter och ställa frågor om de olika verksamheterna.

För den andra stationen samlades eleverna i biosalongen på Forum för att lyssna till två unga entreprenörers resa. Georg Larsson som driver TPF Service i Torup berättade om sin resa från sommarjobb till att ta över sin farfars företag och utveckla företaget till att idag ha flertalet anställda. Jonatan Persson är VD och grundare till Helios Innovations. Han berättade om hur han under andra året på gymnasiet startade UF-företaget Helios Innovations där han utvecklade en ny avsaltningsteknik som kan rena havsvatten med hjälp av restvärme från industrier.

Under dagen fick alla elever möjlighet att delta i ett quiz via Hylteappen med möjlighet att vinna biobiljetter. Quizet bestod av frågor om de olika företagen som fanns på plats under mässan samt om de två inspirationsföreläsarna. Avslutningsvis fanns en utslagsfråga om Hur många elever i Halland driver UF-företag under läsåret 2021/2022? Det rätta svaret är 1445 elever.

Stort grattis till Adrian Juskiewics 8C (1443 elever), Nemanja Pavlovic 8C (1443 elever), Mohammad Shehabi 8A (6926 elever) och Lucas Nguyen Rosengren 8C (6926 elever) som fick flest rätt och därmed vinner varsin biobiljett!

Quizet med alla rätta svar finns att ladda ner här. Pdf, 154.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Efter inspirationsdagen genomfördes en utvärdering där elever och företag fick svara på hur de upplevde dagen. Majoriteten av de elever som svarade på utvärderingen tyckte att dagen var både rolig, intressant och inspirerande. Till nästa gång vill eleverna gärna träffa ännu fler företag på mässan. Samtliga företag som deltog i mässan kan tänka sig att delta igen och upplevde att eleverna var både intresserade och nyfikna.

Inspirationsdag med elever och arbetsgivare
Inspirationsdag med elever och arbetsgivare 21 april 2022
Inspirationsdag med elever och arbetsgivare 21 april 2022

Kontakt