Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Informationsmöte om ombyggnaden av Hylte damm och Jakobssjö

Det är dags att bygga om vid Hylte damm och Jakobssjö. Bland annat ska regleringsdammen i betong ersättas och kanalen förstärkas. Onsdag 8 juni håller företaget Statkraft ett informationsmöte i Hörsalen.

Under 2016 startar företaget Statkraft arbetet med dammsäkerhetshöjande åtgärder vid Hylte damm och Jakobs sjö. Arbetena kommer att pågå till och med hösten 2018. Under byggtiden kommer störningar uppstå i form av buller, vibrationer och visuellt. Vägen över dammen kommer under lång tid att vara avstängd. Även byggtrafik kommer att förekomma på vissa vägar.

På onsdag bjuder företaget Statkraft in till informationsmöte för boende i Hyltebruk om vad som kommer att hända i projektet. Mötet äger rum den 8 juni klockan 18:00-20:00 i hörsalen, folkbiblioteket i Hylte, Hyltebruk.

För ytterligare information kontakta Henrik Berglund, projektledare, Statkraft, telefon: 076-77 17 506

Statkraft är ett ledande företag inom vattenkraft internationellt, Europas största leverantör av förnybar energi och Sveriges fjärde största elproducent. Koncernen producerar vattenkraft, vindkraft, gaskraft och fjärrvärme och är en global marknadsaktör inom energihandel. Statkraft har 4200 anställda i mer än 20 länder.

Kontakt