Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

I år axlar Hylte ordförandeskapet i Entreprenörsregionen

Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande i Hylte kommun, håller i år även i Entreprenörsregionens ordförandeklubb.

Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande i Hylte kommun, håller i år även i Entreprenörsregionens ordförandeklubb.

Framgångsrika företag och aktiva entreprenörer. Det är den gemensamma faktorn för de tolv medlemskommunerna i föreningen Entreprenörsregionen. I år håller Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsensordförande i Hylte, i ordförandeklubban.

Syftet med Entreprenörsregionen är att stärka förutsättningarna för tillväxt, konkurrenskraft och ekonomisk utveckling i regionen*. Några exempel på områden där medlemskommunerna gått samman är strandskydd, skolutveckling, infrastruktur och ungdomsarbetslöshet. Det är medlemmarnas behov som styr antalet aktiviteter per år. Ronny Löfquist (S) leder arbetet under 2017 tillsammans med Värnamo och Markaryd kommun.
- Vi träffas två gånger om året och aktiverar gemensamma insatser när det behövs. Det är så klart hedersamt och spännande att få leda den här gruppen under ett år, säger Ronny Löfquist (S), som är den yngsta bland kommunråden i gruppen.

I år genomsyras dialogen i Entreprenörsregionen av framtidens arbetsmarknad med fokus på kompetensförsörjning, digitalisering och gott företagsklimat. Ytterligare en angelägen fråga är den önskade satsningen på HNJ-banan, tågförbindelsen mellan Halmstad och Nässjö.
- Vi har tillsatt infrastrukturs grupper som jobbar tillsammans över kommungränserna för att öka trafiken på banan. Där har vi god draghjälp av varandra.

*Medlemmar i Entreprenörsregionen är: Tranemo, Vaggeryd, Gnosjö, Gislaved, Värnamo, Hylte, Ljungby, Falkenberg, Halmstad, Laholm, Markaryd och Älmhult.

Kontakt