Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Hylte tävlar om Sveriges bästa kranvatten

Carolina Storberg VA-chef i centrala Hyltebruk med ett glas vatten i handen

På fredag tävlar Hylte kommun i regionfinalen i Göteborg om Sveriges godaste Kranvatten 2015. Tidigare år har Hylte fått hedersomnämnande för ett svalkande, elegant vatten nu hoppas Carolina Storberg, VA-chef, på en plats på prispallen.

- Ja, det är klart. Vi har ett jättefint råvatten i kommunen. Vi behöver inte behandla det eftersom det inte innehåller höga halter av metaller eller andra föroreningar. Det enda vi gör är att vi höjer PH-värdet något. Vi har ett fint kranvatten som vi är stolta över så det är klart att vi ska vara med och tävla.

Totalt hålls tio regionfinaler över hela landet. På fredag provsmakas kranvatten från Alingsås, Göteborg, Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Mark, Trollhättan, Färgelanda, Munkedal, Uddevalla och Hylte kommun. Totalt deltar ett 80-tal kommuner i tävlingen. Om Hyltes bidrag faller juryn i smaken deltar kommunen i riksfinalen i Stockholm den 16 oktober.

- I år väljer vi att tävla med vatten från vattentäkten i Torup. Det ska bli roligt att höra vad juryn tycker.

Tävlingarna arrangeras i skolmatsalar runt om i landet där elever och några av Sveriges ledande sommelierer (vinkännare) får prova sig igenom alla bidrag för att hitta en vinnare. Målet med tävlingen är att sätta positivt fokus på denna fantastiska naturresurs som vi alla har tillgång till direkt i kranen.


Kontakt