Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Hyltes skola uppmärksammades av utbildningsministern

Hylte kommun var i veckan speciellt inbjudna att berätta mer om sitt arbete och satsningar på grundskolan inför utbildningsminister Gustav Fridolin.

Utbildningsdepartementet med Gustav Fridolin i spetsen är runt och träffar landets kommuner, och i veckan kom turen till Halland. Skolledare, fackliga företrädare samt politiker med ansvar för skolan var inbjudna. Utbildningsministern berättade om regeringens skolpolitik och de satsningar som kommer under hösten. Medel till mindre barngrupper i förskolan, fler lärare i lågstadiet och en satsning på lärarnas löner får direkta effekter för kommunerna. Hylte kommun var speciellt inbjudna att beskriva arbetet med att nå en högre måluppfyllelse i grundskolan. Kommunens representanter beskrev även vilka utmaningar som skolan ser framför sig det närmaste året.

– Det är naturligtvis glädjande och bra för Hylte kommun att vårt arbete och satsningar på att utveckla förskolan och skolan uppmärksammans nationell, säger Maria Hedin (S).

Ronny Löfquist, Stigert Pettersson, Maria Hedin och utbildningsminister Gustav Fridolin.

Ronny Löfquist (S) kommunråd, Stigert Pettersson, barn- och ungdomschef och Maria Hedin (S) i samtal med utbildningsministern Gustav Fridolin.

Kontakt