Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Hyltes kranvatten vidare till riksfinal

Med motiveringen ”Vattnet personifierar själva idén om ett porlande källvatten” tog sig Hylte kommun vidare till riksfinalen i Stockholm i tävlingen Sveriges bästa Kranvatten 2015. I fredags avgjordes en av totalt nio regionfinaler i Göteborg där Hylte tillsammans med Marks kommun tog sig vidare till riksfinalen. Hylte tävlade i år med ett bidrag från Torups vattentäkt där vattnet som tappats upp i Torups skola föll juryn i smaken. Glädjen var stor hos kommunens utsände i Göteborg.
- Vi blev jätteglada när de läste upp resultaten och vi förstod att vi gick vidare. Det är en bekräftelse på att vi har ett fint råvatten och även ett bevis på att vi har bra vattenverk och en fungerande process som ger ett bra vatten, säger Carolina Storberg, VA-chef.

Ett 80-tal svenska kommuner deltar i tävlingen Sveriges bästa Kranvatten som avgörs i Stockholm den 21 oktober. Bland deltagande kommuner i Halland fick Falkenbergs kommun ett hedersomnämnande för ett ” Friskt, rent och väldigt uppiggande vatten”. I riksfinalen i oktober tävlar totalt 18 kommuner, två från varje region.

Kontakt