Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Publicerad

Hylte satsar 50 miljoner på näringsliv och infrastruktur i Kinnared

Hylte kommun planerar att satsa 50 miljoner på den lokala infrastrukturen i Kinnared. Detta berättade kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S) under onsdagsmorgonen på en pressträff på plats i Kinnared. Pengarna ska gå till en väg som behöver ledas om, detta för att möjliggöra säkra transporter vilket i förläningen ska gynna näringslivet på orten. 25 av de 50 miljonerna kommer från det stöd för hållbar utveckling i hela Halland som kommunen fått från Region Halland. Totalt kostar projektet 150 miljoner kronor, den övriga finansieringen står Derome Timber och Trafikverket för.

– Vi vill ge våra företag så goda förutsättningar det går för att växa, i det ingår att ge dem en infrastruktur som möter deras behov – men även att göra orterna de verkar på till attraktiva platser att bo på, det arbetar vi hårt på, säger Ronny Löfquist (S).

Sedan tidigare har kommunen investerat 40 miljoner i att renovera ortens skola samt att bygga en ny förskola. Under hösten blir Kinnared även pilotort i det beslutade projektet med vad som först kallades kommundelsråd, men som sedan fått namnet ortsutveckling, där de boende får chansen att påverka hur de vill att orten ska utvecklas. Kommunen planerar även att bereda mark till cirka 20 nya bostäder.

På orten finns tre större företag, Derome Timber, Kinnareds Well och Gnotec, som tillsammans har ungefär 245 anställda och är en stark motor i det lokala näringslivet. Alla företag fanns representerade på pressträffen.

– Det är mycket positivt att de lokala företagen i Kinnared vill och vågar satsa på framtida tillväxt. Deromes investering, med stöd av det offentliga, är en positiv signal till andra företag i Kinnared med omnejd. Detta skapar i sin tur praktiska möjligheter avseende rekrytering av personal, logistik och transport samt ett ökat samarbete mellan företagen, säger Peter Syrén, VD Kinnareds Well AB.

Det slutgiltiga beslutet gällande infrastruktursatsningen tas av kommunfullmäktige den 1 september.

Pressträff Kinnared 8 juni 2022

Kontakt