Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2020-06-26

Hylte kommun släpper sjönära tomter i Unnaryd

Avstyckningen av totalt 14 tomter på Vegas äng i centrala Unnaryd är klar. Med strandnära läge vid sjön Unnen och några minuters gångavstånd in till byns centrum hoppas kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S) att få fart på nybyggnationen i kommunen.

- För några år sedan utsåg vi tre platser i kommunen som vi vill satsa på för att skapa attraktivt boende i sjönära läge. Ett av dem är marknadsplatsen i Torup, där det nu byggs 24 lägenheter, vi har ett område i centrala Hyltebruk, Parkstaden, som vi jobbar med och ett här på Vegas äng i Unnaryd. Nu är avstyckningarna klara och vi kan lämna ut tomterna till försäljning, säger Ronny Löfquist (S).

Kommunchef Emma Gröndahl lyfter fördelarna med närhet tills service och natur.
- Unnaryd är livlig ort med ett bra grundutbud av service. Det är väldigt roligt att vi idag kan släppa tomter där man har både servicen och naturen i direkt anslutning till vart man bor, det tror vi skapar en god livskvalité. För mig är det här en jätterolig del av mitt uppdrag att få vara med och skapa tillväxt i kommunen.

Ångbåtsvägen byggs i höst
Området Vegas äng är cirka 1.5 hektar och rymmer totalt 14 tomter för en-, två, och trevåningshus. Den lägsta höjden får byggas närmast strandlinjen. Grundkostnaden för tomtmarken är av fullmäktige satt till 250 kr per kvadratmeter plus del i exploateringskostnaden. Namnet Vegas äng härstammar från den ångbåt som 1893 trafikerade sjön Unnen och lade till vid bryggan i Unnaryd. Den historiska återblicken återfinns också i valet av namn för den nya gata som ska anslutas med Smedjegatan.
- Den nya gatan kommer att heta Ångbåtsvägen. Det som händer här näst är vi efter sommaren upphandlar arbetet för exploateringen av marken med byggnation av gator, belysning, vatten och avlopp, berättar Katarina Paulsson, samhällsbyggnadschef.

Kontakt
Vill du ha mer information om platsen, ta del av kartor med mera är du välkommen att kontakta samhällsbyggnadskontoret via kommunen kontaktcenter på telefon 0345-180 00.

Kontakt