Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Höstens praktikveckor är igång

En grupp elever lämnar skolan, gåendes på rad

Genrebild.

Just nu är 150 elever av Örnaskolans niondeklassare ute på praktik. Idag träffade vi Tuva Bengtsson Kleveland från Unnaryd. Hon är 15 år och är ute i sin första praktik i kommunhuset.

– Min mamma inspirerade mig, och jag var nyfiken på att veta vad är det som man jobbar med i kommunhuset, säger Tuva Bengtsson Kleveland.

Tuva har sin praktik hos sin mamma som jobbar på samhällsbyggnadskontoret. Hon har följt med i det dagliga arbetet med olika administrativa uppgifter med exempelvis ändring av abonnemang, debitering och fakturering för vatten, avlopp och renhållning.

– Jobbet i kommunhuset är inte så svårt eftersom allt i en kommun hänger ihop och alla samarbetar med varandra. Jag skulle rekommendera kommunhuset till de som inte har någon plats att ha praktik på.

Tuva säger att praktiken blev som hon hade tänkt, att det är kul, alla är trevliga och snälla mot henne. Hon blev förvånad över att allt jobb och många möten görs via datorer.

– Praktiken är viktig för mig, och för oss ungdomar eftersom den lär oss att ha respekt mot arbetstiden och även visar oss hur vuxenlivet ser ut.

Tuva går idag i nionde klass och hon vill läsa Estetiska programmet med inriktning konst i gymnasiet.

Text: Ghalia Jaker/praktikant informationsenheten

Kontakt