Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Helena väljer att arbeta i omsorgen under coronaepidemin

Helena Henrysson arbetar i vanliga fall som barnskötare på Lönnens förskola i Hyltebruk, men när barnen nu är färre under coronaepidemin väljer hon att ta chansen att hoppa in som undersköterska på Malmagården.
– Jag hade inte så mycket att göra på förskolan, så jag passade på – mest på grund av nyfikenhet och att behovet fanns, säger Helena Henrysson.

Under coronaepidemin har Hylte kommun gjort en kompetensinventering för att se vilka medarbetare som kan vara lämpliga för omplacering till andra verksamheter om behovet skulle uppstå. En av dessa personer var Helena Henrysson, som arbetat på Lönnens förskola i över ett år nu men som sedan tidigare är väl insatt i omsorgsyrket.
– Jag är undersköterska i grunden och arbetade 16 år inom äldreomsorgen innan jag började arbeta inom förskolan, berättar hon.
Nyfikenhet och ett minskat antal barn på förskolan gjorde att hon valde att byta arbetsplats till Malmagården – ett val som hon trivs med i den speciella situation som nu råder.
– Det känns väldigt bra att få vara en hjälpande hand och att få finnas där för de äldre. Jag känner väldigt mycket för dem. De saknar sina närstående och tycker att det är tråkigt att de inte kan komma på besök som vanligt.

Än så länge är det sagt att hon ska arbeta kvar fram till midsommar, sedan kan det bli förlängning beroende på både förskolans och barnomsorgens behov. Men Helena stannar gärna kvar där hon är så länge hon behövs, och kan även rekommendera andra att byta arbetsplats under epidemin.
­– Ja, det kan jag verkligen göra, det känns väldigt bra att vara där jag behövs, det känns bra att känna att man gör nytta och är uppskattad, säger hon.

Helena Henrysson

Helena Henrysson arbetar som undersköterska på Malmagården under coronaepidemin.

Kontakt