Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Publicerad

Har du en idé till Psyklyftet eller En vecka fri från våld?

Den psykiska ohälsan ökar, varför gör den det? Kan vi hjälpas åt att vända trenden, våga prata om psykisk ohälsa och lära oss mer om psykisk hälsa? Välkommen att delta i Psyklyftet, en temamånad om psykisk hälsa i november.

Temamånaden arrangeras av Hylte kommun i samarbete med Region Halland. Syftet är att sprida kunskap, synliggöra vad psykisk (o)hälsa är och vad vi kan göra för att stärka den psykiska hälsan. Vi strävar efter att göra programmet intressant och erbjuda något för alla, oavsett var man befinner sig i livet. Nytt för 2022 är att vi planerar Psyklyftet tillsammans med En vecka fri från våld som infaller vecka 47.

Har du eller din arbetsplats en idé som ni skulle vilja bidra med?

Exempel på aktiviteter som kan arrangeras är föreläsningar, workshops och dialoger för att sprida kunskap, samtala och dela erfarenheter. Men det kan också vara något helt annat. För att få en bredd av aktiviteter behöver vi din hjälp! Alla initiativ och idéer som på något sätt har en koppling till psykisk hälsa, normer och våld är välkomna! Vill du ha tips och inspiration kan du titta i förra årets program nedan.

Program 2021 Pdf, 793.6 kB.

Är du intresserad och har ett initiativ du vill genomföra är du välkommen att skicka in din idé via kommunens e-tjänst nedan. Vi behöver ha in ditt förslag senast fredagen den 11 september.

E-tjänst - Intresseanmälan för aktiviteter under Psyklyftet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Boka in Psyklyftet i din almanacka redan nu och håll dig uppdaterad på hylte.se/psyklyftet för den senaste informationen.

Psyklyftet samordnas av Hanna Kjellgren, hälsoutvecklare och ANDTS-samordnare, Malin Mattson, samordnare Våld i nära relationer i Hylte kommun och Kerstin Delefelt, social hållbarhetsstrateg på Region Halland. Du kan kontakta dem om du har frågor eller funderingar kring Psyklyftet. De hjälper gärna till.

Kontaktuppgifter:
Hanna Kjellgren - Hälsoutvecklare / ANDTS-samordnare (föräldraledig)
Ersättare Patricia Lundgren- Vik. Ungdomssamordnare
Telefon: 072- 965 81 40
E-post: patricia.lundgren@hylte.se

Kerstin Delefelt - Social hållbarhetsstrateg
Telefon: 0729-87 14 92
E-post: Kerstin.Delefelt@regionhalland.se

Malin Matsson – Samordnare Våld i nära relationer
Telefon: 073-148 94 80
E-post: malin.matsson@hylte.se

Kontakt