Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2020-10-07

Guldkanten öppnar på måndag

På måndag 12 oktober öppnar Gulkanten sin verksamhet. Först på programmet står måndagscafe. Tänk på att du nu måste anmäla dig till aktiviteterna för att undvika trängsel i lokalerna.

Guldkanten som bedriver verksamhet för daglediga som vill delta i olika aktiviteter och träffa nya och gamla vänner öppnar sin verksamhet på måndag den 12 oktober. Initialt blir mötesplats Guldkanten först ut med att prova särskild Corona-anpassning. Mötesplatserna i Unnaryd, Torup och Rydöbruk avvaktar man med.

– Så måningom efter utvärdering från Guldkanten hoppas vi att samtliga kommunala mötesplatser kan följa efter, säger Mona Adolfsson, enhetschef för Kommunrehab.

Föranmälan till aktiviteter

Som en anpassning för att förebygga smittspridning av covid-19 kommer det nu att krävs föranmälan till aktiviteterna, detta för att undvika trängsel i lokalerna. Antalet besökare begränsas till sju personer för varje träff. Endast personalen sköter fikaservering och förberedelser, inför träffen man har även möblerat om i lokalen för att kunna hålla avstånd.

– Efterfrågan på träffar kommer att styra hur många tillfällen det blir per vecka. Samma person kan som mest delta på två träffar per vecka. Detta för att så många som möjligt ska få chansen att komma, berättar Mona Adolfsson.

Kontakt