Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Givande markaffärer för fortsatt utveckling

Hylte kommun och företaget Hylte Jakt och Lantman byter mark med varandra. Överenskommelsen ger kommunen möjligheten att förebereda för fler bostäder vid nya kanalstaden och för Hylte Jakt och Lantman blir det en ny butik vid riksväg 26.

Idag presenterades överenskommelsen mellan Hylte kommun och företaget Hylte Jakt och Lantman. Vid en presskonferens i butiken i Hyltebruk berättade ägaren Karl-Göran Carlsson om planerna att bygga en 2000 kvadratmeter stor butik i två plan längs riksväg 26. Överenskommelsen möjliggör för en byggnation inom tio år. På plats fanns också Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande.

- Det här är fantastiskt, en win-win situation där bägge parter kan fortsätta utvecklas. Nu kan vi köra igång etapp två i förberedelserna för att skapa bostadsområden vid kanalstaden och Hylte Jakt och Lantman kan expandera på hemmaplan. Det känns riktigt bra, säger Ronny Löfquist (S).

Företaget Hylte Jakt och Lantman förvärvar kommunalmark om cirka 3,5 hektar längsmed riksväg 26, belägen strax innan Wahlbecks Bil AB. Hylte kommun får motsvarande antal kvadratmeter i anslutning till det nya bostadsområdet som planeras vid kanalstaden i Hyltebruk.

- Nu kan vi även köra igång planeringen av etapp två, området som ligger mellan kanalen och Nittebo. Det känns fint att vi löst den markfrågan och lyckats säkerställa våra planer i det området. 

Kontakt