Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Fortsatt samverkan för trygghet på Örnaskolan

Informationsbehovet kring händelsen på Örnaskolan är stort. Sekretessen kring enskilda elever försvårar informationsspridningen. Polis, socialtjänst och skolledning fortsätter att samverka för att skapa trygghet och ge stöd.
- Det här är jobbigt för alla inblandade. Det jag kan säga är att skolverksamheten fortsätter som vanligt, eleven är avstängd tillsvidare och befinner sig på annan ort.

I måndags kväll uttalade en elev ett hot på sociala medier mot Örnaskolans högstadium. Händelsen polisanmäldes och eleven anhölls skäligen misstänk för grovt olaga hot. Igår, onsdag, meddelade polisen att det inte längre finns någon hotbild mot Örnaskolan. Thomas Brink, rektor på Örnaskolans högstadium berättar att stämningen på skolan är lugn även om det pratas en hel del i korridorerna.
- Det är klart att det uppstår mycket prat i en skola med 400 elever. Stämningen är lugn och vi pratar kontinuerligt med eleverna för att minska spekulationerna. Det är inte lätt med information. Vi har alla olika behov av mängden information och tar till oss den på olika sätt.

Samverkan för trygghet och stöd

Uppgifter kopplade till enskilda elever är som regel sekretessbelagda. I media och på sociala medier framförs önskemål om mer information vilket är svårt att ge. Stigert Pettersson, barn- och ungdomschef, säger att man försöker att ge svar så gott det går.
- Det här är jobbigt för alla inblandade. Det jag kan säga är att skolverksamheten fortsätter som vanligt, eleven är avstängd tillsvidare och befinner sig på annan ort. Vid så här allvarliga händelser samverkar polisen och socialtjänst för att utreda det som hänt och säkerställa att alla inblandade är trygga och får det stöd de behöver.

Positiv dialog

I går, onsdag, var polisen på Örnaskolan för att möta eleverna och svara på frågor. Även om det inte längre finns någon hotbild mot skolan har skolledningen bjudit in polisen till skolan även imorgon fredag.
- Vi förstår den oron som finns. Vi har ställt frågan till polisen om de har möjlighet att komma till skolan även imorgon för att skapa trygghet och fortsätta svara på frågor.

Kontakt