Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Föreläsning om desinformation, propaganda och näthat i ett demokratiskt samhälle

Denna veckan besöker regeringskansliet Hylte kommun. Carl Heath, särskild utredare, föreläser om desinformation, propaganda och näthat i digitala miljöer.

Under veckan pågår All Digital Week, ett initiativ från EU-kommissionen för att öka digital delaktighet och kompetens i samhället. Hylte kommun arrangerar ett flertal aktiviteter under veckan och ett av inslagen är en föreläsning med Carl Heath, särskild utredare i regeringens kommitté för det demokratiska samtalet. Hylte kommun blev kontaktad av regeringskansliet utifrån det goda arbete kommunen gör genom att anta ett helhetsperspektiv på digitaliseringen inom ramen för kommunens strategi och målbild: att utveckla ”Vårt smarta Hylte”.

Carl Heath talar om desinformation, propaganda och näthat i digitala miljöer och vilken betydelse det har för människors delaktighet och deltagande i demokratin. Han kommer också berätta om vad som görs i Sverige för att stärka informationskunnigheten.

- Det är mycket roligt att Carl Heath har valt att besöka Hylte kommun under All Digital Week och vara en del av satsningen av Vårt smarta Hylte. I och med den snabba digitaliseringsgraden generellt sätt, men också i kommunen, är det av stor betydelse att vi även diskuterar negativa konsekvenser och effekter av digitaliseringen – och inte bara fokuserar på dess möjligheter. Digital komptens och digital trygghet är två viktiga delar i vårt arbete att leda digitaliseringen framåt i kommunen och riktningar inom kommunens digitala strategi för att kvalitetsäkra vårt arbete, berättar Madeleine Solenhill, digitaliseringschef i Hylte kommun.

Föreläsningen pågår kl. 10-11 den 29 mars på Forum i Hyltebruk och är öppen för alla som är intresserade. Föreläsningen livesänds även på kommunens Facebooksida ”Vårt smarta Hylte.

Kontakt