Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Föreläsningar om hälsa och språkutveckling

Under den här veckan blir det olika aktiviteter i Nyarps bygdegård. Du kan bland annat vara med om en kväll i hälsans tecken och få tips på hur du ska främja barns språkutveckling.

Hela vecka 46 pågår det aktiviteter i Nyarps bygdegård. En del är för förskolorna i Landeryd och Långaryd och för elever på Landeryds skola. Andra aktiviteter såsom föreläsningar riktar sig till allmänheten.

Aktiviteterna är ett samarbete mellan Långaryd-Landeryd i samverkan , Nyarps bygdegårdsförening, Hylte kommun, Region Halland med flera. Det är en del av Bygdegårdarnas riksförbunds satsning ”Det är väl ingen konst att läsa”.

I hälsans tecken

Tisdag 14 november klockan 19.00-21.30.finns hälsoinspiratörer på plats för att uppmuntra till träning och ett hälsosamt liv. Det blir prova-på-träning och boktips om både träning och hälsa. Det bjuds på hälsoshots, frukt och dricka.

Föreläsare är Lise-Lotte Borg från Reumatikerförbundet och Oscar Jöback som ger boktips om hälsa. På plats är även Prostatacancerförbundet och det blir försäljning av honung och tvålar.

Dag: tisdag 14 november
Tid: klockan 19.00-21.30
Plats: Nyarps bygdegård, Gränsavägen i Nyarp
Alla är välkomna! Fri entré. Fika kostar 20 kronor.

Barns språkutveckling

Barns viktigaste redskap genom livet är förmågan att förstå, uttrycka sig och bli hörd. Att börja tidigt med att prata, sjunga och läsa för små barn har visat sig vara bra för barnens språkutveckling.

Om detta och mycket mer kan du höra Maria Ehde Andersson, utvecklingsledare bibliotek för barn och unga och Catarina Sjöberg, logoped, tala om när de föreläser i Nyarps bygdegård på onsdag 15 november klocka 18.00. Föreläsarna som kommer från Region Halland.

Under föreläsningen får du också tips på hur du kan främja barns språkutveckling bland annat för att utveckla och berika deras ordförråd, kreativitet och läsförmåga.

Dag: onsdag 15 november
Tid: klockan 18.00
Plats: Nyarps bygdegård, Gränsavägen i Nyarp
Alla är välkomna! Fri entré. Fika kostar 20 kronor.

Kontakt