Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Publicerad 2020-07-06

Feriearbetare på MP-huset under sommaren

Under tre veckor följer vi ungdomar på olika feriearbetsplatser runt om i kommunen. Här är en intervju med några ungdomar som under dessa veckor arbetar på MP-huset i Hyltebruk.

Asif Jeffery, 18, berättar om arbetet på MP-huset.
– Man gör allt möjligt från att måla, klippa gräs till att rensa rabatter. Arbetet varierar beroende på vilka arbetsuppgifter som finns att göra under veckan.

Han berättar även vad han tycker om arbetet.
– Men jag gillar verkligen att jobba och arbetet är kul. Det enda som är lite sämre med arbetet är när man jobbar ute och bränner sig i solen, vilket jag har gjort. Men det ska man inte klaga för mycket på.

Albin Johansson, 17, har återväckt intresse för saker han tidigare gjort.
– Jag har fått prova på saker som jag inte har gjort på länge som exempelvis att måla, vilket är väldigt kul.

Albin visste först inte vilket yrke han skulle få jobba inom när han ansökte om feriearbete.
– Jag visste inte vad jag skulle jobba med, därmed visste jag inte vad jag skulle förvänta mig av arbetet. Men det spelade inte så stor roll då jag ville tjäna pengar i sommar.

Zainab Alshihabi, 19, berättar om sitt arbete på MP-huset och varför hon ansökte i år.
– Tidigare brukade jag arbeta på äldrevården i Halmstad där jag fick gå upp halv fem för att kunna vara på arbetet klockan sju. Men en vän rekommenderade jobbet och sa att det var jätteroligt. Min kompis hade helt rätt, jobbet är väldigt lugnt och man får träffa nya människor varje dag som är jättetrevliga.

Hon säger även att arbetet på MP-huset kanske är framtidsjobbet.
– Om detta jobb är så lugnt som det är just nu så skulle jag absolut kunna arbeta med detta i framtiden. Detta arbetat är så bra på det sättet att om man känner att en arbetsuppgift är lite för tuff så kan man alltid välja bland de övriga arbetsuppgifterna. Då det alltid finns något att göra.

Jag som skrivit artikeln heter Nora Dammert Andersson och har feriearbetat som kommunikatör och detta är min sista artikel för den här sommaren.

/Nora Dammert Andersson

Kontakt