Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Europeisk tankesmedja och Forbes lyfter projeket Integration Halland

Anna Maria Mårtensson vid sitt skrivbord

Integration Halland valdes i vintras ut som ett av fem europeiska projekt som fick lämna synpunkter inför att EU ska utforma en ny socialfond, ESF+. Nu har rapporten publicerats och det halländska projektet omnämns på många sidor - något som dessutom har fått den internationella affärstidningen Forbes att bli intresserad.

– Det är ett viktigt erkännande av vårt utvecklingsarbete att vi valdes ut för intervju, säger Anna Maria Mårtensson, projektledare för Integration Halland.

Halländska erfarenheter får ligga till grund för nya socialfonden

Socialfonden görs om i samband med att EU ska gå in i en ny programperiod. I arbetet med omformningen tas erfarenheter från pågående projekt för migranters inkludering en viktig grund.

– Företrädare för utvecklingsarbeten i fem länder har intervju­ats. Förutom vårt var det även
projekt i Italien, Polen, Frankrike och Tyskland, berättar Anna Maria Mårtensson.

Utfrågades av tankesmedja i Bryssel

Intervjun utfördes av MPI Europe, Migra­tion Policy Institute, en tankesmedja baserad i Bryssel. En stor del av frågorna gällde pro­jektets upplevelse av ESF, som hur det har fungerat med tillämpning, ansökan, uppföljning och implementering.

– Intervjun var ett viktigt tillfälle att berätta både om det som fungerar bra och det som kan förbättras i ESF+. Fonden spelar ju en viktig roll för arbetsmarknadsområdet och genom intervjun vill EU säkerställa att de erfarenheter som mottagare av ESF-medel har, tas tillvara, berättar Anna Maria Mårtensson.

Ny intervju - nu av affärstidningen Forbes

MPI Europes rapport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har fått titeln Mainstreamed or overlooked? Migrant inclusion and social cohesion in the European Social Fund. Dess publicering och innehåll intresserar den amerikanska affärstidningen Forbes, som nyligen intervjuade Anna Maria Mårtensson om Integration Halland. Frågorna handlade om när finansiering på rätt sätt kan göra skillnad. Artikeln är ännu inte publicerad.

Du kan läsa mer om Integration Halland och se filmen i länkarna nedan:

Projekt Integration Halland - hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Film om Integration Halland  - youtube Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt