Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

En annorlunda turismsommar i spåren av coronaepidemin

Efter ett par månader av inställda arrangemang och ändrade planer, hur påverkas den kommande turistsommaren av den pågående epidemin? Och hur ser kommunens förhoppningar ut inför sommaren?
Vi låter Lena Hagman-Bogren, turismansvarig i Hylte kommun, svara på några av de stora turismfrågorna just nu.

Hur påverkas den kommande turistsommaren av den pågående epidemin?
– Några större evenemang har tyvärr fått ställas in, några aktörer har stängt och på grund av reserestriktionerna kommer de flesta besökarna sannolikt från närområdet. Men jag har fått signaler om att danska och tyska stugägare har börjat ta sig hit.

Hur ser kommunens förhoppningar ut inför sommaren?
– Vi hoppas att besökare från Halland och Småland väljer att besöka Hyltebygden. Tanken är att vi framför allt borde vara ett bra komplement till kusten med vår småländska karaktär, vildmarksbetonade natur samt hållbara mat- och shoppingmöjligheter.

Hur skiljer sig ditt arbete i år från tidigare år?
– Mindre fysiska möten och företagsbesök är det mest uppenbara. Vidare ser ju det regionala samarbetet annorlunda ut. Inga press- eller influencerresor, ingen internationell marknadsföring utan fokus på närområdet och säkert semestrande.

Vad säger besöksnäringen när du har kontakt med dem, hur hoppfulla vågar de vara?
– Det varierar. Många är småföretagare och har det verkligen inte lätt. Men jag ser också exempel på kreativitet och framtidstro.

Hur viktig är turismen för kommunen?
– Turismen bidrar till ett mångsidigt näringsliv och skapar dessutom attraktivitet i bygden. Kort kan det sammanfattas med att platser som människor vill besöka – där vill också människor bo och verka. För att bibehålla en levande landsbygd är det också av stor vikt att skapa alternativa försörjningsmöjligheter och här spelar turismen en viktig roll.

Vad får man uppleva om man turistar i Hylte?
– Underbara naturupplevelser, bra mat och gofika samt kultur i olika former. Småskalig och närproducerad shopping är också något jag varmt rekommenderar.

Hur skulle en perfekt dag se ut för dig om du åkte runt?
– Långsam biltur på mysiga skogsvägar och stopp vid någon sjö. God lokal/närproducerad lunch lagad från grunden. Loppisbesök och inköp av något gott i en gårdsbutik. En god eftermiddagsfika - helst utomhus. Väl hemma blir det en promenad ner till Nissaryds skans för att avnjuta dagens inköp med något gott att dricka till. Tänk på att Hyltebygden myllrar av fantastiska picknickplatser!

Vad ska den som hemestrar tänka på?
– Att hålla avståndet till andra och tvätta händerna! Att hålla i, hålla ut och följa myndigheternas regler och riktlinjer.

Var hittar jag mer information/inspiration?
– Genom att följa @visithylte på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., eller på vår webbplats www.visithylte.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Det går också bra att beställa årets turistbroschyr Visithylte 2020 via tourist@hylte.se

Lena Hagman Bogren

Lena Hagman-Bogren, turismansvarig i Hylte kommun.

Kontakt