Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Emma Vari – årets kommunala tjänsteman

Emma Vari arbetar som studie- och yrkesvägledare på Örnaskolan och valdes till årets kommunala tjänsteman på Hylte Award Party i helgen.

Emma Vari, studie- och yrkesvägledare på Örnaskolan hyllas för sin yrkesskicklighet i samarbetet mellan skola och näringsliv.

I lördags valdes Emma Vari, studie- och yrkesvägledare på Örnaskolan till årets kommunala tjänsteman på Hylte Award Party.
- Hyltes ungdomar kommer att stå väl rustade tack vare denna kvinnas yrkesskicklighet och hennes vilja att göra det lilla extra i sin roll, skriver Företagarna i Hylte i sin motivering.

Hej Emma. Hur känns det att bli utsedd till årets kommunala tjänsteman?
- Det känns jättebra att få utmärkelsen! De är jätteroligt att de uppmärksammat mitt arbete och jag är mycket stolt!

Blev du överraskad?
- Ja, jag blev överraskad över att de valde mig.

Vad är det som driver dig i ditt arbete som studie- och yrkesvägledare?
- Det som driver mig är alla mina härliga elever! Att få följa deras resa från sjuor till att bli nior och göra sina gymnasieval. Att se när de får sin första praoplats och hur mycket de växt efter en vecka på ett företag. Sedan tycker jag att koppling skola-arbetsliv är jätteviktigt för att eleverna ska kunna göra väl grundade gymnasieval och där har vi fina samarbeten med lokala företag. Det är en fråga jag brinner för.

Vad händer just nu?
- Just nu är vi mitt i omvalsperioden för årskurs nio och sedan om några veckor drar vi igång Företagsambassadören där årskurs åtta ska ut på företagsbesök i kommunen.

Juryns motivering:
Vad är väl en kommunal tjänsteman? Hen kan vara trist och tråkig eller alldeles alldeles fenomenal! Årets kommunala tjänsteman är en kvinna. En kvinna som får det svåra att verka lätt, gör det omöjliga möjligt och får hennes kollegor att tänka i nya banor. Hon förstår vikten av att ungdomar utöver skolans undervisning även behöver få prova sina vingar i arbetslivet, testa sina entreprenöriella förmågor och utmana sina rädslor. Hennes lokala förankring i kommunen och intresse för ortens näringsliv, och dess behov, gör henne till en god ambassadör när ”hennes” ungdomar ber om råd kring framtida studie- och karriärmöjligheter.

Hennes nyfikenhet gör att hon håller sig à jour med vad näringslivet efterfrågar gällande kompetens och egenskaper vilket bidrar till en rådgivning i världsklass. Hyltes ungdomar kommer att stå väl rustade tack vare denna kvinnas yrkesskicklighet och vilja göra det lilla extra i sin roll. Dessutom har du aldrig tråkigt i hennes sällskap och om du någon gång har funderat över hur många ugglor man kan ha på sitt kontor tycker jag att du ska göra ett besök hos henne på Örnaskolan. Emma Vari – du är ”one of a kind”!

Stort grattis till utmärkelsen Årets kommunala tjänsteman!

Kontakt