Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Elevförslaget Kråkbergsskolan blir nya skolans namn

Elevrådets klassrepresentanter tar emot en värdecheck på 1500kr.

Elevrådets klassrepresentanter för klass 1-2 fick ta emot checken på 1500kr av barn- och ungdomsnämnden till applåder från sina klasskompisar.

Klass 1-2 och klass 4 hade båda lämnat in namnförslaget Kråkbergsskolan och på fredagen blev det officiellt att det blir namnet på nya låg- och mellanstadieskolan i Hyltebruk. De vinnande klasserna fick besök av barn- och ungdomsnämnden som på morgonen som delade ut värdecheckar till glatt överraskade elever.

Under hösten 2016 bjöd barn- och ungdomsnämnden in alla klasser på nuvarande Örnaskolan låg- och mellan att delta i namntävlingen. Nämnden berättar att bland de förslag som kom in rådde det enighet om att namnet Kråkbergsskolan var mest passande. De två klasserna som vann belönades med var sin värdecheck på 1500kr. Pengarna kan användas till en gemensam klassaktivitet, och för klass 4 blev checken ett bra tillskott till en framtida klassresa.

Bygget av den nya skolbyggnaden påbörjades i höstas och planeras vara klar för inflyttning höstterminen 2017. Skolan byggs i två plan med ett rymligt torg som naturlig samlingsplats, klassrum, grupprum, arbetsrum och caféområde. Skolan kommer att ha plats för drygt 200 elever.

Kontakt