Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Eldningsförbudet hävs tisdag morgon

Den senaste tidens nederbörd och en gynnsam prognos för vädret framåt gör att eldningsförbudet som infördes i Hylte kommun den 23 maj och som rått sedan dess hävs klockan 09:00 på tisdagen den 21 augusti.

Sommarens långvariga torka i kombination med höga temperaturer gjorde det extremt torrt i skog och mark i södra Halland, samtidigt har vattenproduktionen varit väldigt hög. De senaste veckornas nederbörd gör dock att läget förbättrats avsevärt och Räddningscheferna i Halmstad, Laholm och Hylte beslutade tillsammans med Falkenberg och Varberg att häva rådande eldningsförbud helt från och med tisdag klockan 09:00.

− Det understa marklagret är fortfarande väldigt torrt, men vi har tack vare regnet inga extrema nivåer längre och väljer därför att häva eldningsförbudet, säger räddningschef Magnus Åman.

Det är dock alltid viktigt att vara försiktig med eld i skog och mark. Brandriskprognosen uppdateras varje dag och det är klokt att kontrollera risken innan man väljer att elda. Den som startar en brand är personligt ansvarig för konsekvenserna.

− Jag upplever att de allra flesta har haft stor förståelse och respekterat eldningsförbudet i sommar. Det har varit en framgångsfaktor när vi nu konstaterar att Halland har varit förskonad från större bränder trots att risken varit väldigt hög, säger Magnus Åman.

Kontakt