Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Digital week 25-31 mars - Boka veckan!

I mars är det återigen dags för förra årets populära Digital week i Hylte kommun. Madeleine Solenhill, digitaliseringschef, berättar om vad som är på gång;

När är digital week och vad händer?
- Mellan den 25-31 mars är det Digital week i Hylte kommun. I år är vi ute i god tid, så boka in veckan redan idag! I år blir det ännu bättre, med flera spännande aktiviteter!

Är hela Europa med även i år?
- Ja! Digital week är ett initiativ från EU kommissionen som riktar sig till hela Europa. Det är få organisationer som går in för det så mycket som Hylte kommun gör. Förra året fick vi en speciell utmärkelse för vårt stora engagemang. Vi ser digital week som en fantastisk möjlighet att stärka och utveckla vårt digitaliseringsarbete i kommunen, där alla som vill får vara delaktiga i arbetet.

Vad är syftet med veckan?
- Syftet är att stärka digital delaktighet, att få fler människor online och öka individers självförtroende i att använda digitala verktyg. Genom att inspirera, engagera och involvera besökare vill vi få med fler i den digitala utvecklingen.

Hur ser programmet ut i år?
- Förra året kombinerade vi föreläsningar, workshops, panelseminarier och mässor, vilket vi gör även i år. Dock kommer årets digital week kunna följas mer i sociala medier och kanske även i poddar. Det blir ett helt annat genomslag detta år eftersom vi är fler som arbetar med digitalisering. Dels kommer verksamheterna att ha egna event och aktiviteter, dels kommer vi från kommunledningskontoret att organisera mer kommunövergripande aktiviteter.

Några nyheter i år som du vill flagga extra för?
- Ja, verkligen! I år öppnar vi Digital week med en storslagen entré! Vi öppnar nämligen dörrarna till Hylte kommuns Digidelcenter – Digital kompetens på lika villkor. Det är ett kommunövergripande center för att stärka digital komptens i samhället och inom vår organisation. Vi är en av 15 kommuner i Sverige som fick bidrag av Internetstiftelsen i Sverige att bygga upp en sådan verksamhet. Årets digital week blir alltså något alldeles speciellt för oss och ett stort kliv mot framtiden!

Finns det utrymme för fler goda idéer?
- Absolut! Har ni tips, idéer eller frågor kring veckan, kontakta Hylte kommuns digitaliseringsteam via Kajsa Panguina Iacobi, processledare digitalisering, eller undertecknad.

sofiakajsa.paniagua-iacobi@hylte.se

madeleine.solenhill@hylte.se

Det går också bra att ringa via kommunens kontaktcenter: 0345-180 00

Kontakt